Ege Postası
Geri

Tepkilere neden olmuştu: Balık çiftliği için kapasite artışı teklifi 

Akvatek Su Ürünleri Tur. San. ve Tic. A.Ş., İzmir’in Dikili ilçesine bağlı ada olan Denizköy mevkiinde 2 bin 500 ton kapasiteyle faaliyet gösteren balık çiftliğinin kapasite artışı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.
Tepkilere neden olmuştu: Balık çiftliği için kapasite artışı teklifi 
Haberler / İzmir
30 Mart 2022 Çarşamba 15:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Ege Bölgesi’nde tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü koy ve körfezlerde balık çiftliklerinin sayısı hızla artıyor. Bir yandan yeni çiftlikleri kurulurken bir yandan da mevcut balık yetiştirme çiftlikleri kapasite artışına gidiyor.

Deniz kirliliği yarattığı, kötü koku yaydığı ve su ekosistemini yok ettiği gerekçeleriyle karşı çıkılan balık tesislerinin yoğunlaştığı bölgelerden olan İzmir’in Dikili ilçesinde balık çiftliği bulunan Akvatek Su Ürünleri Tur. San. ve Tic. A.Ş., çiftlik kapasite artışı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Dikili ilçesine bağlı ada olan Denizköy mevkiinde 2015 yılında alınan ÇED olumlu kararının ardından 2 bin 500 ton kapasiteli su ürünleri yetiştirme faaliyetine başlayan firma, faaliyet bölgesini taşıyarak kapasitesini artırmak için ÇED sürecini başlattı. 

Kapasite artışı için gelişen piyasa koşullarını gerekçe gösteren firma, kapasite artışıyla birlikte yıllık 2 bin 500 ton olan üretimini bin 500 ton artırarak 4 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

Mevcut yetiştiricilik faaliyetini 117.975 metrekarelik alanda gerçekleştiren firma, kapasite artışıyla birlikte faaliyet alanını 46.8 metrekare artırılarak 164.775 metrekareye çıkarmayı planlıyor. 

Toplamda 39 kafesin kullanılacağı balık çiftliğinin ise 6 milyona mal olması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası